DIY:Εκπληκτικές δημιουργίες με pom pom από... τα χεράκια σας


  • Υλικά που θα χρειαστείτε:

    - Μαλλί στα χρώματα της επιλογής σας
    - 2 ρολά απο χαρτί υγείας
    - Ψαλίδι
    - Πλαστικό πλέγμα

    Για αρχή θα χρειαστεί να φτιάξουμε τις φούντες (pom pom). Το μαλλί που θα χρειαστείτε εξαρτάται απο το μέγεθος της κάθε φούντας και απο το μέγεθος του χαλιού που θέλετε να φτιάξετε.

    Βήμα 1: Τοποθετήστε τα ρολά στα δάχτυλα σας και αρχίστε να τυλίγετε το νήμα γύρω-γύρω και απο τα 2 ρολά όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.



  • Βήμα 2:  Τυλίξτε μέχρι να φτάσει το μέγεθος της παρακάτω φωτογραφίας ή ακόμα μεγαλύτερο. Γενικά σε αυτά τα χαλάκια μπορείτε να φτιάξετε ανόμοιες φούντες. Η συγκεκριμένη είναι μία μικρή. Στις επόμενες φωτογραφίες είναι μεγαλύτερες.

  • Βήμα 3: Κόψτε ένα κομμάτι νήμα και περάστε ανάμεσα απο τα δύο ρολά και τυλίξτε όλο το ρολό μαλλιού.
  •  Βήμα 4: Δέστε μία φορά και τραβήξτε έξω το κουβάρι.
  • Βήμα 5: Δέστε σφιχτά και κάντε κόμπο. Μην κόψετε τις μακριές άκρες γιατί θα χρειαστούν για να τοποθετήσετε τη φούντα πάνω στο πλέγμα.



  •  Βήμα 6: Κόψτε με το ψαλίδι γύρω απο τη φούντα τους δακτύλιους έτσι ώστε να ανοίξουν . Μετά απλά κουράψτε τη ελαφρώς για να τελειοποιηθεί. 
     Βήμα 7: Πάει η πρώτη. Θα σας πάρει γύρω στα 2 με 5 λεπτά για κάθε φούντα οπότε βαλτε μουσικούλα ή καμια ταινιούλα και συνεχίστε με τις επόμενες!


    Βήμα 8: Μετά απλά αρχίστε να τις δένετε πάνω στο πλέγμα απο τις μακριές άκρες που αφήσαμε παραπάνω. Τοποθετήστε τις κοντά κοντά για να είναι πυκνό το χαλί σας. Ίσως χρειαστεί στην αρχή να κάνετε κάποιες δοκιμές ή και ακόμα να χρειαστεί να φτιάξετε μερικές ακόμα. Πάντως για το συγκεκριμένο πατάκι χρειάστηκαν περίπου 50 φούντες.
    Μπορείτε να τις δέσετε με φιόγκο και όχι με κόμπο για να είναι εύκολο είτε να τις μετακινήσετε είτε να τις λύσετε κάποια στιγμή για να κάνετε κάποια άλλη κατασκευή
    Μπορείτε επίσης αντί για πλέγμα να χρησιμοποιήσετε χοντρό ύφασμα και να ράψετε τις φούντες επάνω.
    Επιπλέον εκτός απο χαλιά και πατάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φούντες και για άλλα projects όπως να ντύσετε μία καρέκλα,να φτιάξετε πουφ,σελιδοδείκτες κτλ.























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου